Liity jäseneksi!

 

 

 

Uutiset

 

Sininen huutis

Yhdistys järjestää syksyllä Sininen huutis -huutokaupan yhdistyksen facebook-sivuilla. Varainkeruulla on tarkoitus kustantaa esimerkiksi vuoden viimeiseen lehteen ylimääräiset 12 sivua kalenteria varten koko jäsenistölle.

Lahjoitettavien tuotteiden keräys on nyt alkanut! Jos olet kiinnostunut lahjoittamaan uutta, itseltäsi käyttämättömäksi jäänyttä tai yrityksiltä hankkimaasi tavaraa tai askartelemaan esim. myytäviä kissanleluja, ota yhteyttä yhdistyksen sihteeri Katja Kurisjärveen (sihteeri@suomenvenajansiniset.fi).

Toivomme koko jäsenistömme auttavan varainkeruussa jakamalla yhdistyksen fb-sivuilla huutikseen liittyvää tietoa omassa sosiaalisessa verkossaan.

Pvm: 12.7.2019

 

Valokuvauskilpailu kalenteria varten!

Tämän vuoden viimeinen Siniset Sanomat sisältää 12 lisäsivua kalenterin muodossa. Sitä varten tarvitaan pystykuvia 1.11.2019 mennessä! Kuvan aihe on muuten vapaa, kunhan kuvasta löytyy venäjänsininen eikä sitä ole julkaistu aiemmin sosiaalisessa mediassa/lehdessä. Kuvien tulisi olla korkealaatuisia (240-300 ppi) pystykuvia JPG-muodossa. Kilpailuun voi osallistua maksimissaan kolmella kuvalla, jotka osallistuja on itse ottanut ja joihin hänellä on täydet tekijänoikeudet. Muista mainita kuvasi yhteydessä kissan ja kuvaajan nimen. Lähetäthän kuvasi sähköpostilla osoitteeseen hallitus@suomenvenajansiniset.fi. Viestin otsikoksi valokuvauskilpailu. Kolme parasta kuvaa palkitaan 20 euron Mustin ja Mirrin lahjakortilla.

Suomen Venäjänsiniset ry pidättää oikeuden käyttää kilpailuun lähetettyjä kuvia Sinisissä Sanomissa ja verkkosivuillaan.

Pvm: 6.7.2019

 

Kutsu kevätkokoukseen 2019

Aika: 14.4.2019 klo 9:30
Paikka: Scandinavian Winner Show -näyttely, Turku

Esityslista

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
7. Valitaan hallitukseen jäsen vuoden 2019 loppuun
8. Esitetään sääntömuutos*
9. Ilmoitusasiat
10. Kokouksen päättäminen

Suomen Venäjänsiniset ry
Hallitus

*Sääntömuutos liittyy etäosallistumisen mahdollistamiseen ja syyskokouksessa valittaviin hallituksen jäseniin

Kutsu PDFnä

Pvm: 16.3.2019

 

Vuoden 2019 seinäkalenteri myynnissä!Ensi vuoden seinäkalenteri on nyt myynnissä! Tilaa omasi hintaan 10€/kpl + postikulut 3,90€, yhteen kuoreen mahtuu kaksi kalenteria. Tilaukset osoitteeseen hallitus@suomenvenajansiniset.fi.

Pvm: 9.11.2018

 

Valokuvauskilpailu ja kalenteri

Suomen Venäjänsiniset ry järjestää valokuvauskilpailun! Kuvan aihe on muuten vapaa, kunhan kuvasta löytyy venäjänsininen eikä sitä ole viljelty laajemmalti muualla. Kilpailun kuvia tullaan käyttämään ensi vuoden kalenterin tekoon, joten kuvien tulisi olla vaakatasossa, korkealaatuisia (240-300 ppi) ja JPG-muodossa. Kilpailuun voi osallistua maksimissaan 3:lla kuvalla, jotka osallistuja on itse ottanut ja joihin hänellä on täydet tekijänoikeudet. Muistathan mainita kuvasi yhteydessä kissan ja kuvaajan nimen. Lähetä kuvat sähköpostilla osoitteeseen hallitus@suomenvenajansiniset 5.9. mennessä. Viestin otsikoksi valokuvauskilpailu.

Kalenteriin valittujen kuvien ottajat saavat palkinnoksi kalenterin ja 3 parasta lisäksi Mustin ja Mirrin lahjakortin. Suomen Venäjänsiniset ry pidättää oikeuden käyttää kilpailuun lähetettyjä kuvia Sinisissä Sanomissa ja verkkosivuillaan.

Värilliset kuvakalenterit tulevat myyntiin syksyllä 2018. Kalenterin hinta tulee olemaan 10€/kpl. Voit noutaa kalenterisi joko loppuvuoden näyttelyistä sopimuksen mukaan tai voimme postittaa sinulle kalenterit postikuluja vastaan. Varaa omasi etukäteen lähettämällä viestiä osoitteeseen hallitus@suomenvenajansiniset.

Pvm: 21.4.2018

 

Kutsu sääntömääräiseen kevätkokoukseen 2018

Aika: 20.4.2018 klo 19.00

Paikka: Leijuva Lahna, Eerikinkatu 14, Helsinki

Esityslista

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa
ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille
7. Ilmoitusasiat
8. Kokouksen päättäminen

Tervetuloa!
Suomen Venäjänsiniset ry
Hallitus

PDF kutsu

Pvm: 16.3.2018

 

Kevätkokouksen ajankohta muuttuu


Valitettavasti yhdistyksen lehden postitus viivästyi yhdistyksestä riippumattomista tekijöistä ja kevätkokouskutsu ei lähtenyt postista eteenpäin ajallaan, joten lehdessä oleva kokouskutsu ei ole siis lainvoimainen.

Näin ollen yhdistys kutsuu koolle uuden kokouksen joka pidetään 21.4.2017 klo 18.00, paikkana Helsinki.

Yhdistys pahoittelee tapahtunutta.

-

Suomen Venäjänsiniset ry:n

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN KEVÄTKOKOUS 2017

Aika: 21.4.2017, klo 18.00 Paikka: Rosso Ympyrätalo, Siltasaarenkatu 18-20, 00530 Helsinki

Esityslista

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa

3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys

5. Esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja toiminnantarkastajien lausunto

6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille

7. Ilmoitusasiat

8. Kokouksen päättäminen

Suomen Venäjänsiniset ry

Hallitus

Tervetuloa!

Kokouksen jälkeen mahdollisuus jäädä syömään!

Pvm: 23.3.2017

 

Joulutervehdykset Sinisissä Sanomissa

Vuoden viimeisessä Sinisissä Sanomissa julkaisemme jäsenten joulutervehdyksiä! Lähetäthän tervehdyksesi kuvineen 18.11. mennessä osoitteeseen lehti@suomenvenajansiniset.fi.

Pvm: 15.11.2016

 

Puheenjohtajan sähköpostiosoite muuttuu

Teknisten ongelmien vuoksi yhdistyksen puheenjohtajan sähköpostiosoite muuttuu. Jatkossa voit olla yhteydessä puheenjohtajaan osoiteella pj@suomenvenajansiniset.fi!

Pvm: 27.10.2016

 

Huom! Jäsenmaksulaskussa väärä tilinumero

Jäsenmaksulaskuun näyttää jääneen vanha tilinumero, jonka takia maksu palautuu. Yhdistyksen uusi tilinumero on FI76 5600 0520 4957 09, jolle maksun voi maksaa. Yhdistys pahoittelee virhettä!

Pvm: 24.1.2016

 

Tiedote kaihitilanteesta Suomessa ja Pohjoismaissa

Kaihitilanne Suomessa ja Pohjoismaissa

Yhteistyöeläinlääkärimme Sari Jalomäen mukaan silmätilanne Suomessa vaikuttaa tällä hetkellä kohtalaisen hyvältä, etenkin verrattuna moneen koirarotuun. Käytettävissä olevan tiedon mukaan näyttää siltä, että löydetyt pienet muutokset ns. lumipallot ja pölyt eivät etene. Lumipallot ja pölyt merkitään silmäpeilauskaavakkeeseen (kuva) pisteillä ja tekstiosassa on maininta pisteistä, pölystä tai lumipalloista. Usein kaavakkeessa on maininta “ei merkitystä”. Kuitenkin myös näitä pieniä muutoksia olisi hyvä seurata.

• Diagnosoidut HC (Hereditary Cataract – perinnöllinen kaihi) muutokset sen sijaan etenevät
• Silmäpeilaus on ainoa tapa löytää uusia sairauksia (ajoissa!) ja siksi on tärkeää peilata kissoja. Kasvatuskissat tulisi tutkia säännöllisesti.
• Silmäasioiden kohdalla pitäisi kiinnittää huomiota siihen, että silmät tarkastetaan säännöllisesti ja että tarkastuksista on dokumentti ennen astutusta. Kasvatusuran jatkuessa (tai jo kasvatuksesta poistuneen kissan) silmät on hyvä tarkastaa säännöllisesti. Pennut voi peilata kataraktan osalta ennen luovutusta ja kasvattajien olisi hyvä kannustaa lemmikiksi myytyjen pentujen perheitä viemään kissa peilaukseen 1-2 vuoden iässä. Silmäpeilauksen merkityksestä voi mainita mm. pennun myyntisopimuksessa ja liittää pentupakettiin tietoa venäjänsinisten silmätutkimuksesta. Kaikki Suomen Venäjänsiniset ry:n julkaisemat, aiheeseen liittyvät artikkelit ovat vapaasti kasvattajien käytettävissä. Pennun ostajaa on hyvä informoida tahoista (rotuyhdistys, tutkijat), joille lähettää kopion oman kissan silmätutkimuslausunnosta.

Kasvattajat Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa ovat aktivoituneet peilaamaan kissoja ja myös pentuja on peilattu ennen luovutusta uusiin koteihin. Ruotsissa on löydetty useita kaihitapauksia vv. 2013 - 2014 ja useamman nuoren, alle vuoden ikäisten, kissojen silmät on jouduttu leikkaamaan nopeasti edenneen, sokeuttavan kaihin vuoksi. Ruotsissa järjestettiin syksyllä 2014 kaksi peilaustapahtumaa, Tukholmassa ja Göteborgissa, joissa peilattiin yhteensä 60 kissaa. Näistä 17 kissalla todettiin silmissä jonkinasteinen kaihilöydös. Suomen Venäjänsiniset ry:n ylläpitämässä tietokannassa on 121 peilatun kissan tulokset (tilanne 13.11.2014). Peilattuja kissoja on varmasti enemmän, mutta kaikkia peilaustuloksia ei ole lähetetty yhteisrekisteriin. Peilatut kissat ovat eri-ikäisiä.

Uusia HC-tapauksia Suomessa ei ole hetkeen tullut Suomen Venäjänsiniset ry:n rekisterinpitäjän tietoon. Tämä voi tosin olla myös tilastoharhaa, sillä tietojen ilmoittaminen rekisteriin on vapaaehtoista. Voi myös olla niin, että puhtaat peilaustulokset ilmoitetaan rekisterinpitäjälle, mutta muutoksista ja/tai diagnosoiduista kaihitapauksista ei haluta ilmoittaa. Muutos löydösten vähentymisestä voi olla myös todellista. Toivotaan näin. Kaihitutkimuksen ja tutkimuksen tulevaisuuden kannalta olisi tärkeää kerätä mahdollisimman paljon tietoa yhteen rekisteriin. Tärkeintä on kuitenkin, että kissoja peilataan ja tulokset lähetetään tutkijoille!

Ilmoitettujen tulosten jakautuminen:
• 90 normaalia silmäpeilaustulosta
• 18 HC-epäilyä. Kissoja toivotaan seurattavan. Näistä kissoista vain kolmen (3) kissan silmät on uudelleen peilattu. Seuranta on riippuvainen omistajan aktiivisuudesta, yhdistys ei muistuta kissan omistajaa tästä. Seuratuilla kissoilla muutokset eivät ole edenneet. Kolmella kissalla diagnoosi on yhä HC-epäily ja seurantaa jatketaan. Valtaosa kissoista, joita ei ole uudelleen peilattu, on peilattu ensimmäisen kerran vuonna 2009 ja 2010.
• Neljä (4) diagnosoitua HC:tä
• 27 kissalla on minimaalisia muutoksia (pöly, lumi-pallo), joilla tämänhetkisen tiedon mukaan ei ole merkitystä.
• Seitsemällä (7) kissalla on mrd, joillakin myös HC-epäily
• Yhdellä kissalla on PRA ja muutamalla PRA-epäily, mutta näitä epäilydiagnoosilla olevia kissoja ei ole uusintapeilattu
• Neljä (4) silmiltään tervettä kissaa on uudelleen-peilattu ja silmät ovat edelleen terveet.
• 13 kissaa on peilattu uudelleen. Näistä kolme (3) HC-epäilyä on yhä HC-epäilyä, mutta muutos ei ole edennyt. Yhden (1) HC-epäillyn kissan silmät todettiin uusintapeilauksessa normaaliksi. Kolme kissaa (3) on uusintapeilauksen jälkeen on diagnosoitu HC:ksi (aiemmissa peilauksissa ollut HC- tai HC-epäily diagnoosi), neljä (4) kissaa on ollut silmiltään puhtaat ja todettu myös uusintapeilauksessa puhtaaksi. Yhdellä (1) kissalla on PRA ja yhdellä (1) kissalla muutos, jota pidetään normaalin varianttina.
• Populaatiosta laskettuna 26 % kissoista (32 kissaa) on jonkinlaisia muutoksia silmissä. Tähän on laskettu yhteen diagnosoidut HC:t, HC-epäilyt, mdr:t, PRA:t sekä ei-merkittävät muutokset. Laskettuna 22 % (27 kissaa) on ei merkityksellisiä muutoksia
•3,3 % on diagnosoitu HC
•15 % on HC-epäily
• yhteensä 18 %:lla on HC tai HC-epäily
• kahden nuoren kissan silmät on leikattu HC:n takia, toisella kissalla oli myös linssiluksaatio.
• ainakin 73:a tietokannassa olevaa kissaa on käytetty kasvatukseen.

Pohjoismainen kaihiyhteistyö

Pohjoismainen kaihityöryhmä perustettiin syksyllä 2013. Työryhmässä on edustus kaikista pohjoismaisista rotuyhdistyksistä. Työryhmän tavoitteena on koordinoida venäjänsinisen kaihitutkimusta yhdessä pohjoismaisen yhteistyöeläinlääkäri Kristina Narfströmin kanssa. Suomessa yhteistyöeläinlääkärimme on Sari Jalomäki. Narfströmin työryhmän tutkimuksessa on mukana kissoja Suomesta, Ruotsista ja muista Pohjoismaista, tutkimuksen tavoitteena on geenitesti. Yhteispohjoismainen kaihitutkimus siis etenee. Tutkimukseen on jo nyt saatu hyvin kissoja, mutta mitä tutkijat kaipaavat vielä on peilauslausuntoja pennuista ja pentueista sekä uusintatutkimuksia jo aiemmin peilatuista kissoista, joilla on todettu jonkinasteisia kaihimuutoksia. Myös jokunen referenssikissa (vanhempi kissa) puuttuu vielä. Paljoakaan ei siis enää tarvita että tutkijat pääsevät ajamaan geenikarttoja ja etsimään sairauden aiheuttavaa/aiheuttavia geenejä!

Sukutauluja tarvitaan.

Kristina Narfström tarvitsee peilattujen kissojen sukutaulut. Sukutaulut lähettää Narftrömille keskitetysti Sari Jalomäki. Sari Jalomäki on pyytänyt Suomen Venäjänsiniset ry:n terveystyöryhmän peilausrekisterinpitäjä Kaisa Kinnarista keräämään jo peilattujen kissojen sukutaulut. Jos kissasi on silmäpeilattu ja peilaustulos on ilmoitettu rekisteriin, ota kissan rekisterikirjan sukutaulusta kopio tai skannaa se. Sukutaulun voi lähettää osoitteella kaisakinnarinen@gmail.com tai kirjeitse Kaisa Kinnarinen, Itäinen Pitkäkatu 3a B 10, 20520 Turku. Jos peilaat kissasi jollain toisella silmätautien erikoiseläinlääkärillä, pyydä peilaavaa eläinlääkäriä ottamaan kopio kissasi sukutaulusta ja lähettämään se Sari Jalomäelle.

Pvm: 18.12.2014

 

Älä anna eläintä joululahjaksi – eläin ei ole lelu

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry.

Tiedote 10.12.2013

Älä anna eläintä joululahjaksi – eläin ei ole lelu

Lemmikin hankinnan oltava koko perheen tarkkaan harkittu päätös
Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY muistuttaa, että eläin ei sovi joululahjaksi. Eläin ei ole lelu eikä tavara, jonka voi ottaa hetken mielijohteesta tai antaa yllätyksenä sukulaisilleen tai lemmikkiä kinuaville lapsilleen. Eläimen omistaminen merkitsee aina suurta vastuuta, sillä lemmikkiin on sitouduttava koko sen eliniän ajaksi myös elämäntilanteiden muuttuessa.

– Lemmikkiä hankittaessa on ajateltava asioita pitkälle eteenpäin ja otettava huomioon, että kissat elävät 15–20 vuotta, koirat yli kymmenen vuotta ja pienet jyrsijätkin muutaman vuoden. Vesikilpikonnat ja useat matelijat voivat elää kymmeniä vuosia, jopa ihmisiän. Talouteen on valittava sellainen eläin, jota jaksetaan ja osataan hoitaa myös vaipparumban, työkiireiden, paikkakunnan vaihdosten ja muiden muutosten keskellä, HESY:n puheenjohtaja Hannele Luukkainen ohjeistaa.

Lapsiperheissä vanhemmat ovat vastuussa eläimestä ja sen hoitokuluista. Vaikka lapset kuinka lupaisivat huolehtia eläimen hoitamisesta, vanhempien on hyvä pitää mielessä, että tämä innostus saattaa lopahtaa hyvinkin nopeasti, kun uutuudenviehätys on haihtunut.

– Lemmikin hankinnan on oltava aina koko perheen yhteinen ja tarkkaan harkittu päätös. Pahimmassa tapauksessa lapset kyllästyvät lahjaksi saatuun eläimeen jo pian juhlapyhien jälkeen, jolloin se koetaan perheessä taakaksi, josta halutaankin päästä eroon. Lasten taskurahat eivät riitä liioin lemmikkien säännöllisiin rokotus- ja eläinlääkärikuluihin, Luukkainen selventää.

Lemmikkieläinten heitteillejättöjen yleisin syy on se, että eläin on ollut heräteostos, jonka laji- ja rotukohtaisiin tarpeisiin uusi omistaja ei ole tutustunut. Pahimmillaan väärä laji- ja rotuvalinta voi johtaa eläimen käytösongelmiin ja pitovaikeuksiin, mikä voi kasvattaa eläimen hylkäämisriskiä.

Suomessa hylätään vuosittain tuhansia eläimiä. HESY:n hoiviin päätyy vuodessa arviolta 500 heitteille jätettyä eläintä. Yhdistys muistuttaa, että jokainen lemmikinomistaja on juridisesti vastuussa oman eläimensä hoitamisesta ja että lemmikkieläimen heitteillejättö on rikos. Jos lemmikkiä ei voi pitää, omistaja on velvollinen etsimään sille uuden kodin.

Lisätietoja:

HELSINGIN ELÄINSUOJELUYHDISTYS HESY ry

Hannele Luukkainen, puheenjohtaja p. 040 547 7770
hannele.luukkainen@clarinet.fi

Erja Veivo, tiedottaja p. 040 577 4733
erja.veivo@hesy.fi

Pvm: 19.12.2013

 

Venäjänsinisten vastauksia kaivataan runsain mitoin Hannes Lohen -tutkimusprojektin terveyskyselyyn!

"Geenitutkimuksen tavoitteena on tunnistaa perinnöllisiin sairauksiin johtavia geenivirheitä. Rotukissoista on kuvattu satoja perinnöllisiä sairauksia ja näiden yleisyyden selvittäminen vaatii perusteellista terveyskartoitusta eri roduissa. Osana laajempaa geenitutkimushanketta, Helsingin yliopiston tutkijat ovat nyt prof. Hannes Lohen johdolla laatineet laajan verkkopohjaisen terveyskyselyn, jolla pyritään kartoittamaan eri rotujen terveystilannetta. Kaikki kissanomistajat ja kasvattajat voivat käydä täyttämässä kyselyn riippumatta kissan terveystilanteesta. Edesmenneistäkin kissoista voi jättää vastauksen ja sekarotuisten kotikissojen omistajat voivat osallistua terveyskyselyyn."

Tiedote:

http://www.kissangeenit.fi/?x103997=184056

Terveyskysely:

https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/37629/lomake.html

Venäjänsinisistä kissoista vastauksia on 65 ja meiltä puuttuu 230 vastausta! Otoskoon täyttymiseksi on erittäin tärkeää, että jokainen venäjänsinisen kissan omistaja käy täyttämässä terveyskyselyn. Toivottavasti myös kaikki kasvattajat muistuttaisivat kasvattiensa omistajia osallistumisesta! Mukaan tarvitaan eri-ikäisten kissojen tietoja sekä myös jo edesmenneen kissan tiedot voi täyttää. Myös tieto siitä että kissa on täysin terve on tärkeä. Rodut jotka eivät pääse aineistomäärässä tavoitteeseen jäävät analyysin ulkopuolelle, mahdollisesti lopullisesti.

Aikaa vastaamiseen ja otoskoon täyttymiseen on 30.9. saakka!

Pvm: 28.8.2013

 

Tiedote: HESY ja Tori.fi valistavat lemmikin ostajia epäilyttäv​istä ilmoittaji​sta

Tiedote 1.8.2013

HESY ja Tori.fi valistavat lemmikin ostajia epäilyttävistä ilmoittajista

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry ja internetissä toimiva osto- ja myyntipaikka Tori.fi ovat aloittaneet yhteistyön lemmikin turvallisen hankinnan tukemiseksi ja pentutehtailijoiden ilmoitusten kitkemiseksi Tori.fi:n palstoilta.

Pentutehtailu on säännöllistä lemmikkien myytäväksi kasvattamista, jossa eläinten tarpeita ja eläinsuojelulain vaatimuksia laiminlyödään rahallisen voiton maksimoimiseksi.

Pentutehtailu pyritään pysäyttämään yhdessä laadituilla lemmikin turvalliseen hankintaan opastavilla ohjeilla, jotka ovat näkyvästi esillä lemmikki-ilmoitusten yhteydessä. Ohjeissa on lueteltu sellaiset tunnusmerkit, jotka tavallisimmin viittaavat pentutehtailuun, sekä neuvoja, mihin pentutehdasepäilystä voi ilmoittaa.

Tori.fi:ssä luetaan kaikki ilmoitukset ennen niiden julkaisua. Epäilyttävät ilmoitukset poistetaan, ilmoituksen tausta selvitetään ja tapaus siirrettään tarpeen vaatiessa poliisitutkintaan. Pentutehtailijat pyritään näin saamaan kiinni ja vastuuseen teoistaan.

HESY on hyvillään siitä, että Tori.fi on ottanut aktiivisen roolin pentutehtailun kitkemiseksi, ja toivoo muidenkin eläinilmoituksia julkaisevien osto- ja myyntipalstojen toimivan jatkossa samoin.

– Valitettavasti eläin on laissa irtaimen esineen asemassa, mikä vaikeuttaa eläinsuojelua. Eläimiä voi ostaa, myydä tai lahjoittaa täysin laillisesti erilaisilla maksuttomilla ilmoituspalstoilla ilman mitään kontrollia, mikä houkuttelee paikalle aina myös villejä ja laittomia toimijoita, kuten pentutehtailijoita. Siksi Tori.fi:n päätös ryhtyä aktiivisesti valvomaan ilmoituksia on tervetullut, konkreettinen keino pysäyttää pentutehtailu, HESYn puheenjohtaja Hannele Luukkainen sanoo.

Tori.fi-palvelu on myös äskettäin ottanut käyttöön tiukemman valvonnan lemmikki-ilmoituksissa ja uusia teknisiä ratkaisuja lemmikki-ilmoitusten jättäjien valvomiseksi. Lisäksi Tori.fi on laatinut eläinilmoituksille säännöt, joilla pyritään varmistamaan se, että eläimen myyntiin ei liity eläinsuojelullisia epäkohtia.

– Hankaliakin tapauksia löytyy. Usein pentutehtailija esimerkiksi kopioi tekstit rehelliseltä ilmoittajalta ja valehtelee ilmoituksessa rokotuksista ja sirutuksesta. Siksi ostajan valppaus uutta perheenjäsentä hankittaessa on aina ensisijaisen tärkeää, Tori.fi:n toimitusjohtaja Jussi Lystimäki kertoo.

Muutama nyrkkisääntö:

* Älä ota lemmikkiä hetken mielijohteesta. Harkitse uuden perheenjäsenen ottamista tarkkaan ennen ostopäätöstä. Tutustu lemmikin ominaispiirteisiin ja hoitoon ennen ostopäätöstä. Varmista, että sinulla ja perheelläsi on riittävästi aikaa ja jaksamista lemmikin pitoon.

* Älä suostu siihen, että lemmikki tuodaan sinulle niin, että et pääse näkemään oloja, joista se tulee. Käy kasvattajalla ja vietä siellä pidempi aika ennen pennun hankkimista.

* Tee kirjallinen sopimus lemmikin hankinnasta, pyydä rokotustodistus.

Pyydä nähtäväksesi myyjän henkilöllisyystodistus.

* Jos epäilet pentutehtailua, ota yhteys alueesi eläinsuojeluviranomaiseen.

Linkki ohjesivulle, jossa on lisää tarkempaa tietoa: http://www.tori.fi/saannot.htm?ca=18

Lisätietoja:

Helsingin eläinsuojeluyhdistys HESY ry

puheenjohtaja Hannele Luukkainen p. 040 547 7770, hannele.luukkainen@clarinet.fi

tiedottaja Erja Veivo p. 040 577 4733, erja.veivo@hesy.fi

Tori.fi

PR- ja viestintäpäällikkö Susanna Neiglick p. 050 303 1986, susanna@tori.fi

Pvm: 3.8.2013

 

Kuvia ja juttuja Sinisiin Sanomiin!

Hei jäsen! Oletko ottanut kuvia kissastasi kesän aikana? Kuvasitko kissaasi esimerkiksi ollessanne valjaskävelyllä, kesämökin patiolla, kissatarhassa, veneretkellä tai parvekkeella? Jos vastasit edellä oleviin kysymyksiin kyllä, lähettäisikö ottamasi kuvan/kuvia kissastasi kesäisissä puuhissaan Sinisiin Sanomiin?

Lehtitoimitus toivoo syksyn Sinisiin Sanomiin kuvia sinisistä kissoista kesälomalla. Kuvat julkaistaan lehden Fototeekki-palstalla. Liitä kuvan mukaan kissan nimitiedot ja omat yhteystietosi. Jos kuva ei ole sinun ottamasi, muistathan pyytää luvan kuvan julkaisuun kuvan ottaneelta henkilöltä.

Kuvat lähetetään Siniset Sanomat toimitukselle osoitteeseen lehti@suomenvenajansiniset.fi. Toimitus toivoo kuvia elokuun puoliväliin mennessä. Tarkempia ohjeita kuvien lähettämiseen löydät kurkkaamalla yhdistyksen kotisivuille tai lähettämällä toimitukselle sähköpostia.

Ps. Kaikki muukin materiaali lehteen (kuvat, tekstit) ovat tervetulleita!

Pvm: 31.7.2013

 

Haluatko nähdä kissasi kuvan yhdistyksen kotisivulla?

Suomen Venäjänsiniset ry:n uudistuneiden kotisivujen etusivulla on vaihtuva kuvasarja. Nyt jokaisella yhdistyksen jäsenellä on mahdollisuus lähettää kuvia omasta kissastaan/kissoistaan ja kuva voidaan julkaista sarjassa. Sarjan kuvia vaihdetaan muutaman kuukauden välein. Vaihtoväli riippuu siitä, minkä verran kuvia meille on saapunut.

Lähetä 550 x 450 kokoinen vaakakuva (isompi käy myös, webmaster muokkaa kuvasta oikean kokoisen) ja voit nähdä kissasi yhdistyksen etusivulla.

Kuvan voi lähettää osoitteeseen webmaster at suomenvenajansiniset.fi (poista välit)

Huom! Jos kuva ei ole itse ottamasi, varmista että sinulla on lupa kuvan käyttöön. Kuvasarjassa emme julkaise kissojen tai kuvaajan nimeä.

Odotamme innolla kissakuvianne!

Pvm: 7.6.2013

 

Yhdistyksellä uusi logo

Suomen Venäjänsiniset ry:n uusi logo on julkaistu!

Saimme määräaikaan mennessä yhdistyksen uuden logon suunnittelukilpailuun kolme hienoa ja hyvin tehtyä ehdotusta. Kilpailuun tulleista ehdotuksista palkittiin 100 euron lahjakortilla Melissa Perttusen ja Mikael Aaltosen logoehdotus.

Suomen Venäjänsiniset ry:n uudeksi logoksi valittiin kilpailun ulkopuolelta tullut hallituksen ehdotus. Valintaperusteluina olivat mm. logon kaunis muotokieli ja tapa, jolla venäjänsinisen silhuetti yhdistyy logon dynaamiseen tekstiosaan. Logon ovat ideoineet Jirka Stellberg ja Jukka Liukkonen.

Suomen Venäjänsiniset ry kiittää kaikkia logokilpailuun osallistuneita!

Kilpailuun osallistuneet ehdotukset julkaistaan Siniset Sanomat jäsenlehdessä 2/2013.

Yhdistyksen uusi logo on liitetty kotisivulle ja se löytyy myös yhdityksen FB-sivulta. Käykää kurkkaamassa!

Hallitus

Pvm: 23.5.2013

 

Suomen Venäjänsiniset ry:n uudet kotisivut on julkaistu tänään!

Tervetuloa tutustumaan uusiin kotisivuihin!

Toivomme, että uusien sivujen avulla yhdistys pystyy palvelemaan jäseniä, kasvattajajäseniä sekä venäjänsinisestä rodusta kiinnostuneita entistä paremmin.

Sivujen merkittävin muutos on ulkonäössä, mutta myös sisältöön on kiinnitetty runsaasti huomiota. Sivuilta löydät tietoa kasvattaja- ja pentuetietojen lisäksi venäjänsinisestä rodusta, pennun hankinnasta, isäkissaksi tulemisesta sekä sijoituskissatoiminnasta.

Yhdistyksen kotisivut ovat myös uusiutuneet kasvattajille suunnattujen uusien kasvattaja- ja pentuesivupalveluiden myötä.

Sivut on toteuttanut Marika Lahti. Suomen Venäjänsiniset ry kiittää Marikaa kauniista sivuista!

Ystävällisesti Suomen Venäjäjänsiniset ry:n hallitus

Pvm: 10.5.2013

 

y; Suomen Venäjänsiniset ry 2013